Bread, bread, bread

Har precis bakat två satser frukostbröd här hemma och riktigt goda blev dom! + att det var superenkelt att göra då det borde gick fort och innehåll få ingredienser. Att den dessutom inte innehåller jäst var ett megastort plus då jag sällan använder mig av det.
Det var längesen jag bakade men nu när vi både har ugn och stort skafferi kommer jag absolut att göra det oftare! Känns lyxigt att göra sitt egna bröd och dessutom är det bättre än att köpa i affären där brödet ofta innehåller massa konserveringsmedel och e-ämnen. Sen är det himla mysig att baka också. Här är receptet om ni vill testa på att göra brödet själva.
Receptet är lånat från baksugen.blogspot.se
Snabba frukostbullar utan jäst
9 st.
5 dl vetemjöl (du kan bra ersätta en del med andra mjölsorter)
1 msk bakpulver
1/4 tsk salt
2 msk sirap
2½ dl vatten
Gör så här:
1. Värm ugnen till 200 C. Klä en plåt med bakplåtspapper.
2. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt sirap och vatten, rör om till en jämn deg.
3. Ta ut bollar av degen med hjälp av en sked och lägg på plåten. Forma runda med mjöliga händer.
4. Grädda i mitten av ugnen i 12-15 minuter. Servera nybakade med smör och ost.